Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι Τύποι των Wrapper






Wrapper” ονομάζεται το εξωτερικό φύλλο του πούρου και συνήθως προέρχεται από τα μεγαλύτερα φύλλα του φυτού που βρίσκονται στα πιο χαμηλά σημεία. Τυλίγεται γύρω από το πούρο και συγκρατεί το σχήμα και το περιεχόμενο του πούρου. Μπορεί να καθορίσει την γεύση και τον χαρακτήρα ενός πούρου και συνήθως τα πούρα παίρνουν το όνομα τους από το χρώμα του wrapper.

Οι διάφοροι τύποι wrapper που συναντώνται πιο συχνά είναι οι εξής:

·         Double Claro”. Πρόκειται για ένα ελαφρύ φύλλο σε απαλό πράσινο χρώμα. Η γεύση του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ελαφριά γλυκιά και προέρχεται από πρώιμα φύλλα που έχουν στεγνώσει γρήγορα.

·         Claro”. Η απόχρωση του μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρά καφέ έως κιτρινωπή. Η γεύση του είναι απαλή και προέρχεται από φυτό μεγαλωμένο κάτω από στέγαστρα.

·         Colorado Claro”. Το χρώμα του είναι καφέ και η γεύση του είναι απαλή, μεσαίας έντασης. Προέρχεται από φυτά που μεγαλώνουν κυρίως κάτω από τον ήλιο.

·         Colorado”. Έχει χρώμα καφεκόκκινο και η γεύση του είναι δυνατή και σχετικά πικάντικη. Προέρχεται από φυτά που μεγαλώνουν στη σκιά κυρίως.

·         Colorado Maduro”. Έχει σκούρο καφέ χρώμα και γεύση πλούσια και αρωματική. Συλλέγεται από φυτά που προέρχονται από κουβανέζικους σπόρους.

·         Maduro”. Είναι wrapper με πολύ σκούρα καφέ, ακόμα και μαύρο χρώμα. Έχει πλούσια, αρωματική γεύση και έχει ωριμάσει για περισσότερο διάστημα.

·         Obscuro”. Είναι μαύρου χρώματος και έχει εξαιρετικά δυνατή γεύση. Προέρχεται από τα φύλλα που βρίσκονται στην κορυφή του φυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου